electronics-gfa07a6f92_1920.jpg

Google "Universal" analytics stopt.

Terug naar Nieuws

Google Analytics, de analyse tool die op bijna elke website te vinden is. De tool houdt O.A. bij hoeveel bezoekers er op je site geweest zijn, en hoe lang deze gebleven zijn. Waardoor dit een geweldig hulpmiddel is om inzicht te krijgen hoe je site presteert, en of er verbeteringen mogelijk zijn.

Google heeft aangekondigd binnenkort te stoppen met de oude "Universal" tracking code,
en stappen 1 juli 2023 volledig over op hun nieuwe "GA4" tracking code. Vanaf dat moment zult u geen nieuwe informatie binnen krijgen via uw oude tracking code.

GA4 is niet enkel een update, maar een compleet nieuwe meetmethode, Waardoor u ook opnieuw zult moeten beginnen met data verzamelen. De reden van Google hiertoe is dat de oude meetmeethodes niet meer voldeden aan hun eigen eisen en standaarden. De nieuwe "GA4" heeft veel bredere trackingmethodes, een voorbeeld hier van is bijvoorbeeld dat gebruikers nu ook over verschillende apparaten te volgen zijn.

Wat nu?

De oude universal tag omzetten naar de nieuwe "GA4" tag is meestal maar een kleine klus, en zal vaak niet in de kosten gaan lopen. Wij kunnen u hier mee helpen, heeft u het vermoeden dat u nog een oude tracking tag in uw website heeft, of ziet u geen nieuwe data binnenkomen bij uw Analytics? Neem dan contact met via: 0512 - 795 210 of info@duracom.nl